MOJ IZZIV

V beležki je pred vsakim mesecem turi rubrika Moj izziv. Gre za 12 pogostih izzivov, s katerimi se slej kot prej sreča vsaka oseba in 4 različni načini za rešitev, in sicer: Feng shui, afirmacija, hvaležnost in Kraljica življenja.


Feng Shui je znan kot “kitajska umetnost umestitve.” To je starodavna kitajska znanost, ki govori o tem, kako graditi svoje človeško okolje v skladu s silami narave. Ob uporabi Feng Shuia izkoristimo sposobnost, da pritegnemo stvari, ki jih želimo, bodisi bogastvo, uspeh, romance ali dobre prijatelje. Verjetno ste v življenju uporabljali Feng shui in sploh niste vedeli npr. ko vstopite v razred ali sejno sobo, pregledate razpoložljive sedeže in se odločite, kje želite sedeti. Izberete tistega, na katerem se boste dobro počutili.


Afirmacija je vse, kar rečemo in kar mislimo. Afirmacije so kakor semena, posejana v zemljo. Če jih lepo negujemo, bodo bogato obrodile. Pomembno je, da jih vedno izrekamo v sedanjiku. Skozi celi dan, če je le mogoče.


Hvaležnost je način življenja in prinaša mir. Hvala je magična beseda. Veliko stvari/trenutkov si zasluži našo pozornost in hvaležnost, mi pa jih obravnavamo samoumevne. To lahko spremenimo s primeri hvaležnosti, ki so navedeni. Če je izjava hvaležnosti »premočna« v tem trenutku, da se ti zdi, da je kot bi sama sebe zafrkavala, potem jo spremeni iz »hvaležna sem za« v »lepo bi bilo, da bi imela…« Dokazano je, da ima izražanje hvaležnosti izjemni terapevtski učinek in posledično izboljša celo naš imunski sistem. Ko so energije v ravnovesju, je v ravnovesju tudi telo.


Kraljica življenja – podani so namigi, kako lahko pristopimo k reševanju izziva po zdravi kmečki pameti.

Kako naj se odvadim kajenja?
Kako naj postanem vitkejša?
Kaj naj naredim, da ne bom imela kar naprej težav z zdravjem?
Kako naj pritegnem partnerja?
Kako dobiti službo?
Porabim več kot zaslužim – kako naj to spremenim?
Kako se naj osamosvojim (odselim od staršev)- kako narediti spremembo?
Kako naj prekinem zasvojenost s televizijo, Fb?
Kako pridobim samozavest?
Kako naj imam sebe bolj rada?
Kako  naj spremenim to, da me je vsega v življenju strah?
Strah pred pomembnim sestankom/razgovorom/zagovorom seminarske/diplome

Deli novičko

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Zadnje novice